Hangi blog yazılımı daha iyi?

Bu başlığı atmadan önce çok düşündüm. Tartışma açılacağını düşündüğümden kararsız kalmadım değil. Bu konu ile alakalı bazı veriler nicel olsa da azımsanmayacak kadar veri de nitel anlamda varlığını koruyor. Blog yazılımı deyip geçmemek lazım. Sitenizin altyapısı demektir blog yazılımı. Temelde ne kadar sağlam olursa çıktığınız katlarda o kadar sağlam olur.

Blog yazılımları dendiğinde ilk akla gelen wordpress ve Blogger. Bu paragraf kendi kişisel deneyimlerimden oluşan bölümdür. İlk olarak Blogger ile başladım blog yazarlığına. Bu dediğim blogger ın ilk çıktığı zamanlara denk gelmekte… İlk başta her şey güzeldi. Yazılarımı kolaylıkla paylaşıyordum. Benim kullandığım zamanlar tasarım olayı çok daha beter haldeydi (şimdi bir nebze de olsa daha rahat). Ama ilerleyen zamanlarda blogger yetersiz gelmeye gereğinden fazla vaktimi almaya başladı. WordPress hakkında duyduklarım ise beni wordpress e geçmeye itti. O günden beridir wordpress dışında blog yazılımı kullanmadım denebilir (bazı projelerin yapısı gereki blogger, tumblr kullanıyorum hala).

Yazının burasına kadar okuduğunuzda sanırım hangi blog yazılımı ile başlayacağımı az çok tahmin etmişsinizdir 🙂

Hangi Blog Yazılımı?

WordPress:

WordPress.com uzantılı aldığınızda Blogger dan bir tık ötede oluyor. Daha çok özellik ve özelleştirilebilir alan ile beraber geliyor. Ama kuracağınız blog u hobiden öte kullanmak istiyorsanız kesinlikle Self-Hosting wordpress öneriyorum. WordPress Hosting alarak WordPress kurulumunu yaptırabilir ve kendinize özel wordpress blog yazılımını rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ücretli ve ücretsiz binlerce tema seçeneği ve yüz binlerce eklenti desteğide diğer bir artısı. Blogu istediğiniz zaman satışını yapabilirsiniz.

Blogger:

Blogger yeni başlayanlar için idealdir. Kolay yazı ekleme ve yayınlama ilk başlarda kolaylık sağlar. Büyük projelerde çoklu yazarlarla sorun yaşayabilirsiniz. Bu altyapıdaki blogları satmanız söz konusu değildir.

Tumblr:

Tumblr ilk başta insanı kendine çeken bir tarafı var. Daha dekoratif ve paylaşmak gerçekten çok hızlı. Bir kaç tık ile farklı gönderi tiplerini kolaylıkla paylaşabiliyorsunuz. Ama zamanla tema sıkıntısı yaşanıyor. Bir çok tema ücretli. Özelleştirme imkanı kısıtlı. Büyük projelerde kullanmak sakıncalı.

Medium:

Medium ortaya çıkalı çok kısa bir zaman olmasına rağmen çok hızlı büyüdü. Yazı paylaşmak, yazılara resim eklemek çok kolay. Yazıların okunabilirliği muhteşem. Özelleştirme seçenekleri yok. Sizi takip edenler dışında başkasının içeriğinizi bulması sıkıntı. Ciddi bir takipçi çevreniz var ise Medium uygundur. Yani daha çok profesyonel yazarlar içindir. Medium u ben wordpress bloguma bağladım. Blogumda yayınladığım yazılar otomatik olarak Medium da paylaşılıyor. Yeni başlayanlarda bu amaçla kullanabilirler Medium u.

Medium Profilim: https://medium.com/@serhanyildiz

Bundan sonra tamamen size kalmış. Benim tercihim her zaman wordpress ten yanadır.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][su_note note_color=”#1827fd” text_color=”#ffffff”]Siz hangi Blog yazılımını kullanıyorsunuz ve neden? Tecrübelerinizi paylaşırsanız yeni başlayanlara yol göstermiş olursunuz.[/su_note][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

“Hangi blog yazılımı daha iyi?” üzerine 5 yorum

  1. Bana göre bunların içinde en iyi olan Blogger, Daha öncede wordpress’te kullanmıştım fakat bana çok karışık geldi belki de o yüzden Blogger benim için daha iyi bu kişiye göre değişir. Fakat wordpress’in de kaliteli bir içerik yönetim sistemi olduğunu biliyorum. Güzel ve bilgilendirici bir yazı olmuş kaleminize sağlık

    Yanıtla

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.